Her får du et kort overblik over symptomer på ADHD. Tror du, at du har ADHD/ADD? Hvad er symptomerne på ADHD? Har du lige fået diagnosen ADHD/ADD? Få gode råd til, hvordan du kommer videre.

Måske du går rundt med en fornemmelse i maven, og kan genkende en masse symptomer for ADHD/ ADD? Måske du ikke helt ved, om du har ADHD? Skal du gøre noget ved det? Og hvad gør du egentlig så? Eller måske du har en ven eller veninde, du tror, der har ADHD?

Har du selv fået diagnosen, så følg med. Måske du har lyst til at være med i Speedie klubben og få indblik i udfordringer men så sandelig også, hvilke fantastiske sider der er i en ADHD eller ADD diagnose.

Der er lige så mange måder at have ADHD på, som der findes mennesker med diagnosen. Der er da sammenfald og områder, som er meget ens. Men det have ADHD for dig, er ikke nødvendigvis ADHD for mig. Så derfor er det vigtigt at blive udredt, hvis du ikke allerede er det.

Overblik nemt og hurtigt for symptomer på ADHD/ADD

Jeg nævner mange symptomer, og der findes mange, mange flere end jeg nævner her.
Du kan læse om endnu flere symptomer og udfordringer for os med ADHD og ADD her.

Lige her kommer et par stykker til dig!

 • Vi piller negle, hår og fingre.
 • Nogle har lette tics, svært ved at fokusere øjne, andre er helt vildt urolige i ben og arme. Nogle er urolige i hele kroppen.
 • Alt er helt vildt spændende og fanger nemt vores interesse. Vi mister også meget hurtigt interessen. Vi får nye interesser konstant, men keder os hurtigt og i løbet af kort tid.
 • Vennerne kan vi også godt finde på at udskifte og generelt er relationer svære os.
 • Vi er helt vildt dovne (svært ved at igangsætte) eller også er vi helt vildt hyper-effektive, så meget, at det udmatter os.
 • Vi laver mange ting samtidig. Kigger på mobil, hører musik, ser tv og lægger neglelak.
 • Vi vil gerne sætte os langsigtede mål, men glemmer det hurtigt og ændrer konstant vores langsigtede mål, hvis vi overhovedet sætter os langsigtede mål?
Vil du øve dig at holde fokus på en nem måde?

Se video her, hvordan du lærer at holde fokus.

 • Vi roder vildt overalt (nogle gør, ikke alle). Vi mister ofte vores ting.
 • Tid, hvad er det? Vi kan det hele på den halve tid og gerne mere. Tror vi!
 • Vi dagdrømmer meget.
 • Vi kan hyper-fokusere. Vi kan fordybe os i noget som virkelig interesserer os og glemme alt og alle omkring os og tiden. Nogle tror vi ikke hører efter, når vi gør det.
 • Vi er ret impulsstyrede, og glemmer ofte at tænke over konsekvenser, når vi kaster os ud i ting. Eks. vi optager quick-lån fordi vi er kommet til at bruge alle vores penge, og glemmer at lånet også skal betales tilbage.
 • Vi udsætter ting, og så glemmer vi, at vi har udsat det. “ Det gør jeg senere” eller “det skriver jeg ned senere”
 • Vi glemmer aftaler og glemmer at gå i skole eller på job.
 • Vi er utålmodige, afbryder ofte andre fordi vi bliver for ivrige, ja nærmest råber op.
 • Vi larmer, taler højt og hurtigt.

Folk med ADD har ikke det urolige udadtil. Altså ingen hyperaktivitet eller uro i fingre og krop. De har det hele inde i hovedet, sammen med alle de andre symptomer for ADHD. Man kan faktisk godt have en blanding af det hele.

Alle mennesker kan på en eller anden måde relatere til nogle af symptomerne, så det er vigtigt at blive testet om du har ADHD.

Du kan se mere i denne her video om hvordan du bliver udredt for ADHD eller ADD, hvis du er over 18 år. Er du under 18 år, er der også gode råd til hvordan du så kan blive udredt.

Fat mod! Det er ikke din skyld, hvis du har diagnosen ADHD eller ADD. Det er kemien i din hjerne, den er gal med. Så afsted med dig og bliv tjekket.

Og har du fået diagnosen, så velkommen til klubben af Speedier! Fedt at du kunne joine. Jeg lover dig, at du sammen med din nye Speedie-klan kan få masser af backup, værktøjer og ideer til et liv med ADHD eller ADD.

Del lystigt, hvis du kan lide min video. Måske der er nogen derude, der trænger til en hjælpende hånd?

Møz i fjæs til dig!

Tests

Vil du helt vildt gerne prøve at teste dig selv for ADHD, så er denne test en mulighed. Den er på engelsk. https://www.additudemag.com/adhd-symptoms-test-adults/?src=test

Men du skal altså stadig en tur forbi en psykiater for at få tjekket dig grundigt. En test på nettet er kun en ledetråd, aldrig en endegyldig diagnose.

Er du pige/kvinde så er denne engelske test for ADHD/ADD også god.https://www.additudemag.com/self-test-adhd-symptoms-women-girls/?src=test


Kilde

Tal og statistik fra Promedicin

Bogen af Susan Yarney “Skal jeg fortælle dig om ADHD”

Sundhedsstyrelsen