Tankemylder og angst går hånd i hånd. Især når man også har ADHD. Ofte bliver vi overvældet af vores tanker, især når vi skal sove. Får du også ødelagt din søvn eller har svært ved at sove?
Her får du en hurtig og nem øvelse, du kan bruge til tankemylder og angst. Du kan bruge øvelsen både til dig selv, men også til dig barn med angst og/eller ADHD.
Når man har ADHD eller ADD har man en hjerne, der tonser derudad. Helt uden bremser. Den stopper aldrig sin aktivitet.

Og fylder man samtidig dagene op med gøremål, opgaver og aftaler, så bliver der sjældent plads til at stoppe op og få styr på hovedet. Det gælder både voksne og børn.

Tankerne hober sig op, de står nærmest i kø og banker på.

Har du ADHD, så har du også udfordringer med følelserne, både at håndtere dem men også at genkende dem. Og i kombination med ikke at håndtere følelser og være travl, kan det lige være cocktailen til at blive invaderet af tankemylder.

Øvelse mod tankemylder og angst

I videoen forklarer jeg om tankemylder og angst.
Og du får også en nem øvelse, et værktøj til at håndtere tankemylderet eller angstanfaldet, når det kommer væltende.

Øvelsen kan bruges af alle, du behøver ikke have en diagnose.

Øvelsen er en fin erstatning for kugle eller kædedynen, hvis du ikke har sådan en i nærheden eller ikke har mulighed for at købe kugledynen.

Stop tankemylder og angst

Pauser er altafgørende, hvis du har ADHD, tankemylder og/eller angst.
Når man har ADHD, har man ekstra meget brug for at få ro i hovedet. Og man har ekstra meget brug for at arbejde med at få ro i hovedet.
Det ikke altid nemt at få taget de pauser, der skal til for at holde styr på tankerne.Og så risikerer man, at tankemylderet kommer væltende. I sidste ende risikerer man også at udvikle angst, hvis man ikke allerede har gjort det.

# Tag pauser mange gange

Har du tendens til tankemylder, så kig på din hverdag og find ud af, hvordan du kan få nogle pauser lagt ind.
En pause kan være at sætte sig ud på toilettet, hvis du er på job eller ikke kan få ro hjemme i huset. Sæt dig på toilettet. Luk øjnene. Træk vejret dybt ned til navlen. Gør det 10 gange. Skal du have fuld effekt, så skal du lave øvelsen 3 gange om dagen.

# Mindfulness

Du behøver ikke gå til mindfulness, men du kommer ikke uden om, at det er vigtigt at være mindful for at kunne få styr på din angst/ tankemylder. Det handler om at styre sit fokus bevidst. Fokus er også en af de helt store udfordringer for folk med ADHD, så du får faktisk dobbelteffekt af at øve dit fokus og være mindful.
Træn dit fokus og nå dine mål! Også en god øvelse.

Mindful kan man være på mange måder.

Når du vasker op, så sig i dit hoved. “Nu tænder jeg vandet, nu kommer jeg sæbe i vandet. Nu slukker jeg vandet.” Bryd alt ned i små dele. Det er at være mindful.

Du kan også gå en tur. Fokuser på at sætte den ene fod foran den anden. Lyt til lydene omkring dig. Lyt bagved lydene. Bliv ved.

Det er også mindfulness.

# Hav en blok ved siden af sengen

Når du bliver invaderet af dine tanker, så få alt ud af dit hoved. Skriv det ned! Derfor skal du altid have en blok og en kuglepen ved siden af din seng. Selvom det er volapyk, så bare skriv. Hvis du er gal på nogen, så lad som om du skriver et brev til vedkommende..lad være med at sende det. Hvis du er ked af noget, så skriv det, og tud hvis du har brug for det. Hvis du er vred uden at vide hvorfor, så skrig ned i puden. Og skriv det ned.

# Lav øvelsen fra videoen

Øvelsen fra videoen får dig ned i kroppen og væk fra dit hoved. Lav den gerne hver dag og lige inden du skal i seng.

Kunne du lide videoen, så gå ikke glip af alle de andre, der er på vej. Tilmeld dig lifeonspeed.dk nyhedsbrev gratis. Det udkommer ca. en gang om måneden. Så får du af vide, hvad der er sket siden sidst på lifeonspeed.dk

Hav en mega lækker dag!

Møz

Kilde

Dansk Psykolog Forening