Hvad gør du, hvis du tror, du har ADHD eller ADD? Hvordan finder du ud af, om du har ADHD som ung eller voksen? Sådan bliver du udredt og testet for ADHD.

Du går sikkert rundt med en masse spørgsmål, hvis du tror, du har diagnosen ADHD eller ADD? Og hvordan finder du ud af, om du har ADHD? Hvad skal du gøre, hvis du tror du har ADHD? Eller en du kender har det?

Har du selv fået diagnosen, så velkommen til Speedie-klubben. Fedt, at du nu er med. Følg med her på siden, der er masser af værktøjer, fællesskab, viden og indblik i, hvordan det er at leve med ADHD, og om hvordan du skaber dig en hverdag med ADHD.
En ADHD diagnose kan du få et godt liv med!

Udredning for ADHD – hvordan gør jeg det?

I videoen får du en uddybende forklaring på, hvordan du kan blive udredt, hvis du er over 18 år, eller hvis du er under 18 år, hvordan du så kan blive udredt.

Så afsted med dig og bliv tjekket, hvis du tænker du har ADHD eller ADD!

Hvad er ADHD eller ADD?

ADHD bogstaverne står for ATTENTION DEFICIT HYPERACTIVITY DISORDER  og på sin vis en smule misvisende.

ATTENTION – opmærksomhed. Forstyrrelse i 4 områder af opmærksomheden (udvælgelser, forandringsevne, vedholdenhed og samtidighede).(1)

DEFICIT – underskud af opmærksomhed. Det har vi så ikke. Vi har masser af opmærksomhed, alle andre steder end der, hvor vi egentlig skal have den.

HYPERACTIVITY – hyperaktivitet, altså krudt i rumpetten. Nogle bliver mere afkrudtet med alderen og bliver rastløse og har indre uro. Det er ikke alle, der har hyperaktivitet i kroppen. Nogle er hypo-aktive, altså under-aktive/sløve og som betegnes ADD. Mere om det i et andet indlæg.

DISORDER – lidelse. ja vi lider. Men vi har det altså også fedt. Vi lever bare på en anden måde, og det tager tid at tilpasse det til verden.(2)

Der er 3 overordnede områder, som en med ADHD er udfordret på:

1. Opmærksomhed

2. Hyperaktiviteten

3. Impulsivitet

Nogle er udfordret på 2 af områderne, og nogle med ADHD er udfordret på alle 3 områder. (3)
Der er lige så mange måder at have ADHD på, som der findes mennesker med diagnosen. Tilfælles har vi de tre områder, som er opmærksomhed, hyperaktivitet og impulsivitet.

Har du ADD, så har du ikke det hyperaktive udadtil, men har en indre uro og rastløshed. Men som ADDér har du alle de andre symptomer. ADD´er er specielt udfordret på opmærksomheden.

Se symptomer på ADHD (lang liste)

Vil du have den korte version af symptomer for ADHD eller ADD

Alle mennesker kan på en eller anden måde relatere til nogle af symptomerne, så det er vigtigt at blive testet om, du har ADHD eller ADD. Det er kun en psykiater, der kan stille diagnosen.

Måske du er slået ud over din ADHD diagnose?  Lige nu åbner der sig en dør, der kan være svær at gå ind ad, men når du gør det, så lover jeg dig, at dit liv bliver nemmere. Husk det er ikke din fejl, eller din personlighed den er gal med. Det er en kemisk ubalance i dit hoved! Så når du åbner døren ind til ADHD verdenen, vil du opleve alle de fede ting, der også er ved at have ADHD/ADD.

Del lystigt, hvis du kan lide min video. Måske der er nogen derude, der trænger til en hjælpende hånd?

Møz i fjæs til dig!

Kilder

1 – https://adhd.dk/wp-content/uploads/sites/2/2014/11/2013_Fakta_om_ADHD.pdf

2 – https://adhd.dk/om-adhd/

3 – Susan Yarney “Skal jeg fortælle dig om ADHD”

4 – Sundhedsstyrelsen udredningsvejledning